Samsung Galaxy Alpha

Home ยป Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha

Samsung heeft met de nieuwe lijn Alpha binnen het Galaxy segment een volledig nieuwe weg ingeslagen als je kijkt naar het design van het toestel. Het huidige vla
ggenschip van Samsung, de Galaxy S5 kreeg nogal enige kritiek met betrekking tot het ontwerp, mede hierdoor heeft Samsung ervoor gekozen om het ontwerp van de Galaxy Alpha volledig om te gooien. De Galaxy Alpha heeft niet het uiterlijk zoals de meeste Samsung fans zullen verwachten. Ondanks dat het design volledig anders is dan iedereen van Samsung gewent is, heeft de Galaxy Alpha wel een half metalen chassis. Door gebruik te maken van metaal is het toestel veel zakelijker en straalt het meer klasse uit.

Niet alleen het design van de Alpha is aangepast ook de specificaties zijn onderhanden genomen door Samsung. In alle opzichten is de Galaxy Alpha verandert en het is niet een nieuw vlaggenschip zoals eerder werd geopperd. Het unieke aan de Alpha is dat het de eerste Samsung smartphone is die een solide metalen chassis heeft. Het nadeel van de Galaxy Alpha is dat het ontwerp al vergeleken is met Apple’s iPhone.

Ontwerp

Het ontwerp van de Galaxy Alpha is volledig omgegooid ten opzichte van de Samsung smartphones die we eerder zagen. Om het juiste gevoel bij de Samsung Galaxy Alpha te krijgen moet je het toestel voelen, want het toestel ligt perfect in je handen. Het toestel is groter dan de Samsung Galaxy S5 Mini maar kleiner dan de Galaxy S5. De Alpha heeft een 4,7 inch display en doordat het toestel een metalen chassis heeft is de Galaxy Alpha een stuk chiquer geworden dan het huidige vlaggenschip. Toch is niet het hele toestel van metaal gemaakt want de achterkant is nog steeds van plastic en deze is ook nog steeds te verwijderen, waardoor je eventueel de batterij kunt vervangen. Door gebruik te maken van premium materialen is de Samsung Galaxy Alpha een prachtige smartphone geworden. De design afdeling van Samsung heeft er een alles aangedaan om het toestel een strak en zakelijk uiterlijk te geven en doordat de Galaxy Alpha slechts 6,7 millimeter dik is, is het direct het dunste toestel in de Galaxy familie. Je vindt de Galaxy Alpha mooi of niet dat is wel gebleken in de wandelgangen.

Beeldscherm

De Samsung Galaxy Alpha is groter dan de Samsung Galaxy S5 Mini maar kleiner dan de Galaxy S5. De Alpha heeft een 4,7 inch Super AMOLED display met een schermresolutie van 1280 bij 720 pixels. Het Super AMOLED display heeft hierdoor een pixeldichtheid van 312ppi. Het opvallende aan dit toestel is dat het hetzelfde schermformaat heeft als de iPhone 6. Doordat het toestel qua uiterlijke kenmerken en ook door het formaat gelijkwaardig is aan de iPhone 6, wordt er gezegd dat de Alpha de rivaal is van Apple’s iPhone.

Hardware

Onder de motorkap van de Galaxy Alpha tref je een Samsung Exynos Octa-core processor aan in combinatie met 2 gigabyte werkgeheugen. Deze combinatie maakt de Samsung Galaxy Alpha tot een snelle en goedwerkende smartphone. Anders dan je gewend bent van Samsung is de interne opslagcapaciteit van de Alpha niet uit te breiden, het toestel is alleen verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32 gigabyte. De hoofdcamera van het toestel is een 12 megapixel camera en ondanks dat dit aanzienlijk minder pixels bevat dan bij de Galaxy S5 is de camera zeer veelbelovend. De camera is instaat om Full HD video’s te schieten, dit betekend filmopnames in 1080p. De fornt facing camera is daar in tegen bij de Galaxy Alpha verbeterd ten opzichte van de front facing camera van de Galaxy S5. Qua levensduur van de batterij moet je ook enorm veel inleveren bij de Galaxy Alpha. Het toestel heeft een Li-Ion 1860 mAh batterij terwijl de Galaxy S5 een 2800 mAh batterij heeft. De levensduur van de batterij bij de Alpha komt overeen met de levensduur van de batterij bij de iPhone 6.

Release datum

De Galaxy Alpha is tot op heden nog niet verkrijgbaar in Nederland. Samsung heef took nog geen exacte release datum naar buiten gebracht. Wel kan je alvast het toestel met een pre-order bestellen bij verschillende providers en telecom webwinkels. De Galaxy Alpha voelt echt geweldig aan en neem van mij aan het is niet het toestel waarmee Samsung Apple de loef wil afsteken. Het toestel is namelijk niet bij machten om de iPhone 6 te imponeren.

Het tussen toestel van Samsung is verkrijgbaar met een mobiel telefoon abonnement en zonder mobiel telefoon abonnement. Een los toestel is verkrijgbaar voor 599 euro maar zoals het vrijwel altijd gaat bij Samsung’s smartphones is dat de prijs van een los toestel snel zal dalen. Als je de Galaxy Alpha in combinatie met een mobiel telefoon abonnement aanschaft is de Samsung Galaxy Alpha verkrijgbaar vanaf 0 euro!