Galaxy S6 of toch iPhone 6

oktober 06, 2016
admin

We kunnen er niet omheen wanneer we een telefoon gaan aanschaffen. De twee merken die de mobiele markt overheersen staan op een prominent voetstuk. Bij de keuze tussen een toestel van Samsung of Apple zijn een aantal dingen belangrijk. We zullen in dit artikel een aantal overwegingen bespreken die jou kunnen gaan helpen bij het maken van een keuze.

Design
Om te beginnen zullen we naar de uitstraling van de toestellen moeten kijken. Bij het maken van een keuze is het zeer bepalend of je het toestel zelf wel echt mooi vind. In het design van beide toestellen zitten wel degelijk opvallende verschillen, al zijn deze kleiner dan in de vorige reeksen. Beide telefoons hebben een behuizing van metaal en afgeronde hoeken. Ook in het gewicht zit een miniem verschil. Een twistpunt is de camera aan de achterkant van het toestel, welke bij de samsung verder uitsteekt.

Hardware
Beide toestellen beschikken over een 64-bit processor en de zelf ontwikkelde besturingssystemen sluiten hier goed op aan. Hiernaast hebben zowel de iPhone als de Samsung een vingerafdrukscanner. Het grootste verschil zit hem in de camera van beide toestellen. De camera van de S6 beschikt over 16 megapixels waar de iPhone het moet doen met 8. Beide camera’s hebben een dubbele ledflitser en maken gebruik van beeldstabilisatie.

Schermkwaliteit
De schermresolutie van beide toestellen is uitmuntend. Afzonderlijke pixels zijn nog lastig te onderscheiden. Wij zouden echter toch eerder de iPhone kiezen waar deze in het buitenlicht beter presteerd. De samsung heeft erg veel last bij spiegeling bij de overgang van binnen naar buiten.

Prijs
De aanschafprijs van beide toestellen ligt niet meer op het toppunt. Doordat de toestellen inmiddels een opvolger hebben wordt het voordeliger ze aan te schaffen en het is steeds makkelijker een tweedehands toestel te kopen. Deze toestellen worden tevens steeds vaker compleet gerefiseerd. Voornamelijk de aanschaf van een refurbished iPhone 6 is de laatste tijd voordelig.

Vergelijk de beste Samsung Galaxy s5 abonnementen

[brainz_telecom_comparator]