Samsung Galaxy S5 Prime

Home ยป Samsung Galaxy S5 Prime

De nieuwe Samsung Galaxy S5 Prime

De geruchtenstroom rondom de Samsung Galaxy S5 Prime is al maanden opgang en ondanks de vele geruchten is het nog lang niet met zekerheid te zeggen dat het toestel ook een wereldwijde release krijgt. Als het toestel een wereldwijde release krijgt zal de Galaxy S5 Prime de ”standaard” Galaxy S5 van zijn troon stoten, want het toestel is in alle opzichten beter.

De eerste upgrade van de Galaxy S5 Prime is dat het toestel niet van polycarbonaat is gemaakt, maar van metaal. Dit is een stap in de goede richting van Samsung, want de concurrentie haalt op dit moment Samsung in, doordat het bedrijf nog steeds polycarbonaat gebruikt voor haar vlaggenschip en andere merken al metaal gebruiken voor de productie.

Vergelijk de verschillende Samsung Galaxy s5 aanbiedingen:

Telefoonmodellen:
Provider
Contractduur
Minuten:
SMS:
Data:
Bijbetaling:
Prijs per maand:
afm_banner

Wat zijn de andere verbeteringen

De tweede opvallende upgrade voor de Samsung Galaxy S5 Prime is dat het voorzien word van een QHD beeldscherm met een indrukwekkende hoge resolutie, namelijk 2560 x 1440 pixels. Met de QHD beeldscherm kan Samsung de concurrentie aangaan met de LG G3, die al verzekerd is van een QHD beeldscherm.

Andere opvallende upgrades zijn een Qualcomm Snapdragon chipset 805 of een Samsung Exynos 5430 processor, 3 GB RAM, een 16 megapixel hoofdcamera, 3000 mAh batterij en Android 4.4.3 KitKat.

De Galaxy S5 Prime is high-end versie van de ”standaard” Galaxy S5. Veel mensen hadden eigenlijk verwacht dat Samsung de beschreven specificaties al zou toepassen bij de Galaxy S5, maar het blijkt nu dus dat Samsung kiest voor een extra release van de Galaxy S5, maar dan sterk verbeterd.

Of de Samsung Galaxy S5 ook daadwerkelijk een wereldwijde release krijgt is nog maar de vraag. Door productieproblemen en door de hoge kosten van het plaatsen van de QHD beeldschermen is Samsung genoodzaakt minder exemplaren op de markt te brengen. Er bestaat dus een mogelijkheid dat de Galaxy S5 Prime alleen een release krijgt in Zui-Korea, zoals Samsung vorig jaar ook heeft gedaan met de Samsung Galaxy Round.